Films

Over pelgrimeren in brede zin en pelgrimstochten in het bijzonder zijn enorm veel films, documentaires en TV-programma’s gemaakt. Zuiver wetenschappelijk, feel-good, geromantiseerd, documentaristisch of als ego-document. In alle vormen en maten, voor ieder wat wils. Het mooie van een beeldverhaal is dat je meegenomen kunt worden op een tocht, terwijl je gewoon thuis zit. Voor de informatiezoeker, de weemoedige, de thuisblijver en de genieter.

Om de grote hoeveelheid een beetje overzichtelijk in de delen heb ik de films, documentaires en TV-programma’s ingedeeld naar thema. Een indeling die ook een relatie heeft met de bredere kijk op het pelgrimeren: als ‘reis van betekenis’.

  • Films over pelgrimstochten – Over pelgrimswegen en -tochten naar Santiago de Compostela en andere pelgrimsbestemmingen.
  • Films over Reizen van betekenis – Gaan niet direct over pelgrimstochten maar hebben wèl als gezamenlijke noemer: Reizen van betekenis.

Meer over films over pelgrimstochten

De Caminoacademie heeft op haar Publieksdag amateurfilms in 2019 aandacht besteed aan films en documentaires over pelgrimstochten en reizen van betekenis.
 ga naar de website van de Caminoacademie voor meer informatie over deze dag

De Caminoacademie publiceerde naar aanleiding van de eerste editie van Cinema Camino in 2017 een Camino Cahier. In dit cahier zijn inleidingen bij pelgrimsfilms gebundeld die tijdens het filmfestival werden gepresenteerd.
 ga naar de website van de Caminoacademie om dit Camino Cahier te downloaden

‘De Camino Academie wil rondom de Camino kennis bundelen, ontwikkelen en delen. Ze biedt een toegankelijk podium waar academici, onderzoekers en praktijkexperts (pelgrims) elkaar ontmoeten en inspireren. Daarbij is ze tevens een instrument om een breder publiek te bereiken.’ (Bron: www.caminoacademie.nl)

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven