Verenigingen voor pelgrims

Je kunt natuurlijk lid worden van een vereniging voor pelgrims, om met gelijkgestemden te filosoferen over dat wat jullie bindt. Daarnaast kunnen verenigingen een grote bron van informatie en inspiratie zijn voor jouw pelgrimstocht. Via de websites van de verenigingen in binnen- en buitenland is een schat aan informatie op te graven. Dat natuurlijk naast de informatie die wij zelf geven over fietsen naar Santiago de Compostela en wandelen naar Santiago de Compostela.

Nederlands Genootschap van Sint Jacob
Een vereniging met als doel om de belangstelling voor de pelgrimstochten naar Santiago de Compostela in Galicië te verbreden en verdiepen. Wil je naar Santiago wandelen of fietsen? Dan helpen ze je op weg, zowel in praktische als spirituele zin. Met tips voor de route en overnachtingsplekken en door ervaringsverhalen over pelgrimstochten te delen. Op hun website vind je alle informatie om je voor te bereiden.
www.santiago.nl

Pelgrimswegen naar Rome
De vereniging Pelgrimswegen naar Rome moedigt het maken van een pelgrimstocht naar Rome aan, informeert geïnteresseerden over het goed voorbereid op weg gaan en biedt voor de leden die terugkeren een stimulerende omgeving om hun beleving te delen en te duiden.
www.pelgrimswegen.nl

Vlaams Compostelagenootschap
Vlaamse tegenhanger van het Nederlands Genootschap. Het Vlaams Genootschap wil een zo breed mogelijke groep mensen het pelgrimeren laten beleven door toekomstige pelgrims op weg te helpen om van hun tocht een unieke ervaring te maken, in een sfeer van ontmoeting en respect. Daarom hecht het Genootschap veel belang aan goede informatieverstrekking waarbij de focus ligt op de Jakobswegen. De aandacht gaat zowel naar logistieke aspecten (wegen, logies, de fysieke inspanning), als naar psychologische, culturele en spirituele aspecten.
www.compostelagenootschap.be

Confraternity of Saint James
Engelse tegenhanger van de Nederlandse en Vlaamse genootschappen. Voor pelgrims in Engeland. Ook met speciale aandacht voor lokale pelgrimsroutes.
www.csj.org.uk

De wereldfietser
Niet heel specifiek voor pelgrims, wel een leuke vereniging als je van wereldfietsen houdt. Wereldfietsers zijn reizigers die de wereld per fiets willen ontdekken en verkennen. Vaak self-supporting, zelfstandig, onafhankelijk, met tent en soms zonder tent.
www.wereldfietser.nl

Scroll naar boven