De lange weg naar huis, Thijs Evers

de lange weg naar huis

Thijs Evers wandelt in 2022 van zijn huis in Heemstede naar Santiago. Een tocht die hij best goed had voorbereid. Waar hij geen rekening mee houdt is wat de thuiskomst met hem doet. Een ‘camino’ die hij zwaarder vind dan de echte camino. Zijn Lange weg naar huis.

Eerlijk en openhartig doet Thijs verslag van de worsteling die hij doormaakt als hij na drie maanden wandelen zijn leven weer probeert op te pakken. Een van de eerste dingen die hij doet is zijn weblog bijhouden. Onderweg schreef hij al de ervaringen van zich af, daar heeft hij ook thuis behoefte aan.

In De lange weg naar huis beschrijft Thijs thema’s als zijn angst om weer naar huis te gaan, het afscheid van zijn tocht, onbegrip waar hij tegenaan loopt in gesprekken met vrienden thuis en zijn sterke behoefte om iets terug willen geven. Thijs merkt dat zijn tocht hem, meer dan andere tochten die hij heeft gemaakt, heeft veranderd en wil zijn leven opnieuw richting geven.

De lange weg naar huis is een bijzonder boek over het meest onderbelichte deel van het op reis gaan, het thuiskomen. Dat is grappig, want elke pelgrim komt een keer thuis. Of je nu kort weggaat of lang. Het verwerken van wat je hebt meegemaakt op je tocht en het in de wereld zetten van je schat is een proces om bij stil te staan. Je kunt na thuiskomst simpelweg niet zomaar verder gaan, dat merkte Thijs ook.

VAKANTIESLUITING

Alle bestellingen die in augustus worden geplaatst versturen we vanaf 2 september.

Als dat OK voor je is kan je gerust een bestelling plaatsen. Als je je spullen eerder nodig hebt dan kunnen we je helaas niet helpen.

Hartelijke groet, Pieter-Bas
(klik op het kruisje of buiten dit blok om het te sluiten)

Dit zal sluiten in 0 seconden

Scroll naar boven