Films over andere pelgrimstochten

Deze pagina bevat een overzicht van films, documentaires en TV-programma’s over pelgrimstocht naar andere bestemmingen dan Santiago de Compostela, zoals: Rome, Lourdes en Shikoku in Japan.

Van de meeste films is wel een trailer beschikbaar waarnaar ik dan verwijs. Heel soms is de complete film of documentaire via internet te bekijken. Ik breng geen verwijzingen aan naar illegaal aangeboden mogelijkheden tot het kijken van films op internet, noch naar winkels waar een film gekocht of gehuurd kan worden. Met wat googelen kan je dat als geïnteresseerde zelf ook wel vinden. Ik doe een voorzet, je kopt hem zelf in zeg maar.

hieronder vind je er 3

Lourdes

Jessica Hausner (2009)

De vanaf de nek verlamde Christine komt, net als de andere deelnemers aan de georganiseerde reis, naar bedevaartplaats Lourdes hopende op een wonder. Dat inderdaad komt, en toch ook weer niet. Trefzekere film van de Oostenrijkse Hausner mist de vileine kijk op de medemens van landgenoten Haneke en Seidl, maar weet een vergelijkbaar droefgeestige sfeer te creëren. Film is nergens voorspelbaar en de fraai gekadreerde beelden zijn allemaal raak en, voor een zo vaak gefilmd onderwerp als Lourdes, opvallend fris.

Lopen met Kukai

Pat van Boeckel (2009)

Langs 88 tempels, over bergen en door dalen van het Japanse eiland Shikoku,
leidt het eeuwenoude pad van de boeddhistische monnik Kukai. Zijn voetsporen blijken niet verdwenen. Integendeel, jaarlijks volgen meer dan
honderdduizend mensen de 1100 kilometer lange, zware route te voet, per fiets, auto of de bus. Wat drijft hen om de hitte, regen en uitlaatgassen te trotseren?

De Pelgrim 

EO / IKON (2015-2016)

Programma over pelgrims. Wat zoeken ze? Welk proces maken ze door? Wat vinden ze, onderweg of op hun bestemming?

Scroll naar boven