Clarapad

Clara’s pelgrimsroute, ook wel Clarapad genoemd, is een lange-afstand-pelgrimsroute (345 kilometer) dat is ontwikkeld ter ere van het 300-jarig bestaan van het klooster Sint-Josephsberg in Megen in Nederland. Hier wonen en werken de Clarissen in stilte. Het Clarapad wordt cadeau gegeven aan de zusters die tot aan de dag van vandaag de Heilige Clara van Assisi volgen. 

Clara is de eerste volgeling van de heilige Franciscus van Assisi. Franciscus is bekend geworden door zijn bijzondere leefregel, dierendag en de kerststal. De heilige Clara van Assisi is minder bekend. Zij was de eerste vrouwelijke abdis met een goedgekeurde levensvorm. Zij onderhield het heilig Evangelie van onze Heer Jezus Christus en leefde in gehoorzaamheid, zonder eigendom en in kuisheid. Deze levensvorm werd niet alleen bevestigd door de Paus maar werd ook nageleefd door de eerste Orde van de Clarissen in het klooster van San Damiano in de stad Assisi gelegen in Italië.

Clara’s pelgrimsroute is een bedevaart die uiteindelijk (via Taizé in Frankrijk) naar de Basiliek van Santa Chiara in Assisi (Italië) gaat waar Clara ligt begraven. Deze pelgrimage verbindt kerken, kloosters, belevings- en meditatieplekken.

De route is te wandelen en te fietsen met gebruikmaking van Clara’s atlas wandeleditie en fietseditie.

(Bron: pelgrimsrouteclarapad.nl)

clarapad
De globale route (Bron: Pelgrimsrouteclarapad.nl)
clarapad
Logo van het Clarapad (Bron; Pelgrimsrouteclarapad.nl)
Scroll naar boven