Pelgrimsroute Van Dokkum naar Egmond

DOKMOND is de naam van de pelgrimsroute van Dokkum naar Egmond. Door het volgen van de route krijg je meer inzicht in de geschiedenis van de christelijke kerk in Nederland vóór 1054, toen de wereldwijde kerkgemeenschap nog onverdeeld was. De pelgrimstocht begint in de Bonifatiuskerk in Dokkum en eindigt bij de Adelbertabdij in Egmond.

Het boekje is geen gids in de zin dat er duidelijke kaartmateriaal is. Sterker, er zit geen enkele kaart in (behalve de overzichtskaart).

Het boekje bevat wel veel achtergrondinformatie over de plekken en plaatsen die worden aangedaan op de route en oefeningen voor onderweg, die volgens de auteur blijkbaar bij ‘den pelgrim’ horen. Tijdens de tocht kan je zeven speciaal voor deze tocht ontworpen stempels halen en laten zetten op de laatste bladzijde van het boek. De laatste stempel is te halen in het iconenatelier in Amsterdam, waar je een bescheiden attentie krijgt. Omdat de gids geen routekaarten kent en je dus je eigen route moet uitstippelen lijkt deze geschikt voor zowel wandelaars als fietsers.

Let op: de gids is van 2009. De informatie aangaande de overnachtingen zal (zeer) gedateerd zijn. Ook is me niet bekend/duidelijk wat de status is ten aanzien van de stempels. Met oog op het ontbreken van kaartmateriaal en een website (waarop dat zou kunnen staan) zou ik zeggen: voor de pioniers onder de pelgrims.

DOKMOND route Noord-Holland
DOKMOND route Fryslân

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven